Andre arrangementer 2014

Andre arrangementer.

Artikel fra Helsingør Dagblad Maj 2014

Gør din borgerpligt og kom til Pinsebal med Sweethearts og Spareribs på Sommariva!

 

Endnu engang hæver salonskytterne på Blokhusvej baren for det frivillige arbejde, ved at varme op til Sommariva kræmmermarked, med en kæmpe pinsefest med spareribs ad libitum, koncert med sømandsorkestret og ikke mindst de fest-garanti-sikre Sweethearts.

Om baggrunden for skytternes initiativ til et pinsebal siger Kræmmerchef Jens Rasmussen ”Vi valgte i år at starte vores aktiviteter lidt før sædvanligt, da vi opdagede at årets kræmmermarked faldt lige ugen efter pinse. Vi overvejede om vi skulle forlænge markedet da vi jo sagtens kunne få det store cirkustelt op en uge tidligere og vi er jo efterhånden blevet temmelig erfarne og gode til at afvikle store arrangementer. Vi er dog alle enige om at vores hjerter virkelig banker for at der skal være bal på Sommariva. Mange af klubbens medlemmer, inklusive mine egne forældre har danset sig forelskede på Sommariva og det er der mange andre af mine jævnaldrenes forældre der også har. Hvor stort havde befolkningstallet mon været i Helsingør hvis vi ikke havde haft Sommariva-ballerne?” spørger Jens Rasmussen med et glimt i øjet ” Man kan sige at vi er ude i en større sags tjeneste her – det er jo nærmest vores pligt som Helsingoranere, at komme ud og give den ”gas” ved pinseballet”. Jens Rasmussen har også selv gjort sit. 4 børn har han sammen med hustruen og den ældste lå i maven da skytterne i 1999 afholdt deres første marked. Således er familien vokset sideløbende med markedet og nu tager skytterne så fat på endnu et arrangement med pinseballet.

Stormen Bodil sørgede for at vælte de træer der skulle til for at der kan komme endnu en mast på det store cirkustelt og dermed bliver der plads til at der kan sidde 500 personer i teltet og spise, inden det går løs med en vaskeægte syng-med fest. Teltet, der som nogen vil kunne huske, faldt sammen for et par år siden under en usædvanlig stor haglbyge, bliver løbende sikkerhedstjekket og med den ekstra mast bliver der ikke alene plads, men også en smuk plads for en god koncert for publikum og en god ramme for den store frivillige indsats der ydes fra de gæve salonskytter.

” Vi er helt afhængige af den kæmpestore frivillige indsats alle vores medlemmer lægger for dagen i vores forening. Vi spørger sjældent kommunen om hjælp til større investeringer, men tjener til vores unge menneskers skydesport ved at stå sammen, løfte i flok og det er netop det Sommariva Pinsefest og kræmmermarked er et udtryk for. Vi har et godt socialt liv i vores forening og vi vil helst tjene penge ved at bidrage til liv og glade dage i Helsingør. Vi glæder os meget til at se en masse glade dansene mennesker på Sommariva” siger Jens Rasmussen der står i spidsen for Salonskytternes festligheder.

Der er indkøbt ternede duge, hagesmækker og vaskeservietter til de fedtede fingre og scenen er sat til at publikum kan blive mætte af ligeså mange spareribs med tilbehør de kan spise. Det er lokalforankrede Butcherboy der leverer spareribs til festen. Der er lagt op til spisning ved langborde, fællessang og et telt der rocker.

 

Fra Sommariva til Thailand tur/retur for to personer

Også de rejselystne har grund til at besøge pinsefesten. I pausen mellem de to orkestre bliver der nemlig trukket lod om et rejsegavekort for to personer til Thailand fra lokale Toptours. ”Det er skønt at vi kan lave gode aftaler med lokale firmaer. Dem vil vi gerne lave endnu flere af. Toptours har sponsoreret rejsen og lodderne vil blive solgt under arrangementet til den billige pris af 20 kr. pr lod eller 6 for 100 kr. Rejsen bliver udtrukket i pausen mellem de to orkestre og man skal være tilstede for at få præmien ” fortæller Jens Rasmussen.

Billetter til Pinsefesten kan købes på Billetten.dk til en forrygende billig pris af bare 185 kr. I prisen er koncert med Sømandsorkestret, Sweethearts og alt den spareribs med tilbehør man kan spise. Der er kun 500 billetter, så køb hellere billetter, også til naboen eller medarbejderne i firmaet, hellere i dag end i morgen.

 

2014 © Sommariva Kræmmermarked

Seneste nyt:

Tilmeldning

Tilmeldningen til året kræmmermarked er startet. Tilmeld dig her